Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu

besiktas-carsi-kartal-resmi

ÇARŞI:

Beşiktaş ın en ünlü ve büyük taraftar grubu Çarşı ismini Beşiktaş çarşısından almaktadır. Sloganalrı ise “Çarşı her şeye karşı” olarak bilinmektedir. 1982 yılında Mehmet Işıklar namı değer Optik Başkan tarafından kurulmuştur. Grubun lideri Alen Markaryan dır. 49 yaşındaki lider aynı zamanda forzabesiktas.com un sahibi olup bu sitede köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Beşiktaş maçlarında kapalı tribündeki yerlerini her zaman alırlar. 24 Ekim 2007 yılında Liverppool ile inönü stadyumunda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında 132 desibel ile dünya rekoru kırılmıştır. Bu rekor Eurosport ve UEFA resmi sitesinde de haber olarak yer bulmuş ve ilgi görmüştür.

27 Mayıs 2008 tarihinde ani bir karar ile kendini fes eden Çarşı taraftar grubu yine aynı yıl içinde 21 Ağustos 2008 tarihinde “Alem biter. Ortam biter, Çarşı bitmez” sloganı ile faaliyetlerini devam ettireceklerini meşhur Maçka Parkında duyurmuşlardır.

2006-05-24_143203_carsi

Ülke de toplumsal olaylara en iyi ve en çok tepkiyi veren taraftar grubudur ayrıca. Artan terör olayları sebebiyle 2006 yılında oynanan Gaziantepspor maçında 81 ile 81 bayrak eylemi yaptılar. Türkiye de yapılması planlanan Nükleer Enerji santrallerine karşı maçlarda “Nükleersiz Türkiye” pankartı açmışlardır.Gezi direnişinde ön saflarda yer alan grup, anarşiye olan karşı duruşunu burada da göstermiş olup inönü stadındaki inşaat çalışmalarında kullanılan ekskavatörü kullanarak TOMA ları geri püskürtmüşlerdir. Ekskavatör e ise POMA yani Polis Olaylarına Müdahale Aracı adını takmışlardır. Ayrıca Gezi direnişi sebebi ile hükümet tarafından hedef alınmış olunan grup aleyhine yüzlerce dava açılmış amigoları tutuklanmış fakat hepsi sonunda aklanarak serbest kalmıştır.

Çarşı adına 25. kuruluş yılına özel hazırlanan Asi Ruh belgeseli 2008 yılında yayınlanmıştır.

Çarşı grubu Van depremi ardından oynanan “Van üşüyor” adlı yardım kampanyasını başlatmış olup bir maçta tüm taraftarlar Van daki depremzedelere gönderilmek üzere sahaya atkı, bere…vb fırlatmışlardır.

çarşıt

Çarşı Grubunun Bazı Tezahüratları:

bütün carşı toplandık toplandık toplandııkkk
biz fenerden hoşlandık hoşlandıık hoşlandıkkk
fener inönüye gelecek gelecek gelecek
anasının a…ı görecek görecekkkkkk.
amigo musun, kebapçı mısın yoksa reklam yıldızı mı
anlayamadık sen ne ayaksın
alen abi sen manyak mısın?
bu sene şampiyon olacaksınız
futbolcu katili etmeyin bizi
korkutmaz bizleri cezaevleri
ölümüne seviyoruz biz Beşiktaş’ı