Beşiktaş Takım Kadrosu

besiktas-slider_0008_1424543-30487642-1600-900

Takım Kadrosu:

Beşiktaş profesyonel futbol A takımı kadrosunda kalede Günay Güvenç; Tolga Zengin (kaptan), defansta Serdar Kurtuluş; İsmail Köybaşı; Alexander Milošević; Duško Tošić; Pedro Franco; Ersan Gülüm; Ramon Motta; Andreas Beck; Rhodolfo, orta sahada José Sosa ;Gökhan Töre; Veli Kavlak; Olcay Şahan; Oğuzhan Özyakup; Ricardo Quaresma; Tolgay Arslan; Necip Uysal (2.kaptan); Kerim Frei ve forvet hattında Mustafa Pektemek; Atiba Hutchinson; Cenk Tosun ile Mario Gómez görev yapmaktadır.

Takımın çiçeği burnunda antrenörü Şenol Güneş maçların çoğunda taktik olarak 4 -2 3- 1 şeklinde dizilişi tercih ediyor ve açık bir futbol oynatmayı benimsiyor.

Geçen senelere göre daha az transfer yapan Beşiktaş da hedef bu senede şampiyonluk olarak belirlenmiştir. Bu sene takıma katılan oyuncuların maliyeti 6.2 milyon Euro iken giden oyuncuların takıma sağladığı gelir 18.6 milyon Euro dur. 2015- 2016 sezonunda an itibari ile lider pozisyonda olan Beşiktaş futbol takımı oyuncuları ve teknik yönetiminde yüzler gülüyor. Takıma yeni katılan Mario Gomez in şuanda kadar ki performansı yadsınamaz(8 maç 6 gol). Belki de Türkiye Süper Ligindeki fiyat/ performans olarak en verimli oyuncudur Mario Gomez. Demba BA nın ayrılması taraftarları moral açısından kötü etkilese de Yönetimin Mario Gomez hamlesi oynanan maçlara bakınca ne kadar yerinde olduğu görülüyor. Şimdilik bu hamlenin başarılı olduğunu görmekteyiz.

besiktas-slider_0013_1302327-28039616-1600-900

Ersan Gülüm son senelerde olduğu gibi yine takıma zarar vermeye devam ediyor. 8 maçta gördüğü 3 sarı kart ile de takımı ileriki maçlarda 10 kişi bırakma ihtimalinin yüksek olduğunu bizlere gösteriyor.

Gökhan Töre her ne kadar 8 maçta 1 gol ve 5 asist ile iyi bir performans sergilese de kişilik açısından davranışları yönetim ve Şenol Güneş açısından hoş karşılanmamaktadır. Özellikle maçlarda antrenörün onu oyundan aldıktan sonraki hareketleri tepki toplamaktadır.

Önceki senelerde takıma önemli katkılarda bulunan ve sakatlıklar ile boğuşan Mustafa Pektemek ise bu sene hiç bir maçta kadroda kendine yer bulamamıştır.

Atiba Hutchinson ise sezon başında az kalsın başka bir takıma gönderilecekti. Atiba Hutchinson gibi tam bir görev adamı, pas üstadı ve savunmanın sigortasını Beşiktaş kaybetmediği için taraftarı çok mutlu.